- Mananc 3 mese principale pe zi, respectand dozarea cantitativa a alimentelor si distributia ratiei energetice:
mic dejun ~ 30%
dejun ~ 45%
cina ~ 25%
dar si orarul:
mic dejun 7°° - 9°°
dejun 13°° - 15°°
cina 18°° - 20°°
- Daca imi este foame, mananc un fruct intre mese. Pot avea 2-3 astfel de gustari pe zi. Marul este recomandat. Nu rontai chipsuri, sticksuri, seminte, nuci, sarate si prajite.
- Consum fara restrictii legume si fructe. 30÷35 tipuri diferite de legume si fructe consumate intr-o saptamana, imi asigura necesarul de vitamine si minerale necesar organismului.
- Elimin din dieta alimentele procesate precum mezeluri, lactate, sosuri, creme, sucuri, dulciuri, etc.
- Renunt la branzeturile si iaurturile grase, unt, smantana. Le consum doar daca sunt degresate complet.
- Aleg cel mai bun mod de preparare a alimentelor (fript sau fiert).
- Mananc pe saptamana minim 3 mese de peste si 2 mese de carne slaba.
- Consum saptamanal carbohidrati (paine, cartofi, orez, paste fainoase) dar atentie cat si cum ii combin.
- Utilizez zilnic verdeturi si condimente si 1 lingura de ulei de masline extra virgin.
- Consum cat mai multe lichide. Daca nu mananc zilnic supe sau ciorbe si nici nu beau ceai, beau 1,5÷2 l de apa/zi si un pahar de 150÷200 ml vin rosu/saptamana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu