miercuri, 2 mai 2012

Ce trebuie sa faci ca sa “supravietuiesti” intr-o dieta


  1. Nu trebuie sa stie nimeni in afara de tine si nutritionistul tau ca tii dieta. Asa ca taci daca nu vrei da-i dezamagesti pe cei din jur si sa fii criticata. Uneori intrebarile si indicatiile lor “binevoitoare” s-ar putea sa te exaspereze si chiar sa te demotiveze.
  2. Nu trebuie sa-ti plangi de mila ca esti la dieta. Gandeste-te ca asa iti rezolvi problema! Multumeste-te ca totusi mananci ceva. Imagineaza-ti cum era daca faceai foamea?
  3. Te-ai plictisit de atatea incercari? Nu esti singura. Cu toate acestea unele dintre “plinute” au slabit. Descopera unde gresesti tu. Evita zaharul, dulciurile, inghetata si ciocolata.
  4. Crede-ma, orice incercare e mai buna decat nimic. Exceptie fac pastilele de slabit, suplimentele naturale, exercitiile epuizante, abtinerile duse la extrem.
  5. Nu orice dieta se potriveste celui ce o incearca. Ai rabdare minim 3 saptamani si daca nu ai “scapat” de cel putin 3 kg, incearca o alta abordare.
  6. Fa 20 – 30 minute zilnic exercitii fizice dimineata, timp de 30 de zile consecutiv si vei crea o sinergie. Te vei simti in forma toata ziua.
  7. Evita sa cumperi mancare pe strada si sa mananci pe strada! Nu esti atenta la actul in sine pentru ca vei manca in picioare, repede, vei mesteca insuficient si nu vei savura mancarea.
  8. Nu “fura” mancarea altora si nu esti obligata sa mananci tot din farfurie sau oala.
  9. Gandeste-te la o recompensa si asigura-te ca o vei primi cand iti atingi tinta. Nu exagera si pune-ti targhete realiste. Mita functioneaza bine si te ajuta sa-ti mentii motivatia.
  10. Rezista 4 – 6 saptamani si-ti va fi bine toata viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu