duminică, 13 aprilie 2014

DIETA HIPOCALORICĂ

Sau cum poţi ajunge la greutatea dorită slăbind 1 kilogram pe saptamana

Dieta hipocalorica este o dietă echilibrată, care nu provoacă dezechilibre metabolice, nu restrictioneaza grupe de produse alimentare si permite scăderea în greutate cu pana la 1 kilogram pe saptamana.
Aceasta dieta este indicată celor care doresc rezultate de lungă durată. Scaderea in greutate se produce treptat dar rezultatele sunt vizibile si constante.


Regimul hipocaloric se bazează pe limitarea caloriilor consumate, in functie de greutatea actuala a fiecaruia, de la 1.000 la 1.400 kilocalorii zilnic, permiţând astfel celor care o urmează să mănânce aproape orice, de la carne, peste, lactate, produse fainoase, la fructe si legume.
Dieta hipocalorica nu este un regim de slabit, este o perioada de tranzitie de la o luna la maxim 6 luni, la un stil de viata sanatos. Aceasta perioadă se stabileste  în funcţie de numărul kilogramelor de care vrem si/sau este indicat să scăpăm.

Dieta hipocalorica poate fi urmată de oricine, indiferent de varsta, greutate sau afecţiunile pe care acea persoană le are, neavand contraindicatii.
Obiectivul acestei diete consta intr-o alimentatie variata, rationala, un echilibru interior si exterior ce vor conduce la un stil de viata sanatos, tinand cont de programul de zi cu zi al fiecaruia.

O noua zi inseamna sa te trezesti cu un pahar de apa la temperatura mediului ambiant, un suc proaspat de grapefruit rosu si cel putin 10 de minute de inviorare.
Un stil de viata sanatos presupune obligatoriu servirea micului dejun, de la o ceasca de cafea si o felie de paine din cereale integrale unsa cu unt sau avocado, la o cana de ceai si o omleta sau un iaurt semidegresat cu fulgi de cereale.
Masa de prânz  consta dintr-o bucată de carne de pui sau de peste la cuptor sau friptă la grătar, cu garnitura de legume, sau o salată asortată, o supa de legume.
Cina trebuie să fie cât mai săracă în kilocalorii si nu mai tarziu de doua ore inanite de culcare.

Zilnic, pe lângă cele trei mese principale ale zilei, se pot consuma şi două gustări: un fruct ( inainte cu cel putin 2 ore de masa si dupa 3 ore de la masa ), o mana de mix de nuci, un iaurt mic degresat sau un morcov.
Printre alimentele contraindicate se numără dulciurile, ciocolata, produsele de panificatie, patiserie si cofetarie şi cele de tip fast-food, alimentele procesate (mezeluri, delicatese, anumite tipuri de branzeturi) dar si sosurile, delicatul, ketchup-ul, sucurile din comert, apa carbogazoasa, berea si baututile alcoolice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu